Leden

Waarom lid worden van de VPW? De reden is vrij simpel: Leden van de VPW krijgen een aanzienlijke korting op de deelnameprijs van het jaarlijkse etmaal. Die korting is groter dan de jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage. Ook voor deelname aan het jaarlijkse State of the Federation congres krijg je een fikse korting. Wie lid is van de VPW kan ook een zeer voordelig abonnement nemen op onze tijdschriften Politics of the Low Countries en op Acta Politica. 

Indien u nog geen lid bent van de VPW, is dit het ideale moment. U bespaart uzelf (of uw departement of project) flink wat kosten. U wordt lid van een vereniging die ten dienste staat van de gemeenschap van politieke wetenschappers. Via onze website, emaillijst en Twitter houden we u ook op de hoogte over onze activiteiten, over vacatures, congressen, lezingen etc.

Om de administratieve rondslomp te beperken kan u vanaf nu ook meteen lid worden voor drie jaar.

Lid worden van de VPW kan heel eenvoudig hier. Voor PhD studenten is er een aangepast tarief.

De statuten van de VPW kan u hier downloaden: klik hier.

De VPW kent ook de categorie van de ‘ereleden’. Deze titel wordt toegekend aan personen die een buitengewone verdienste hebben voor de politieke wetenschappen in België en Europa. De titel van erelid is een blijk van erkenning voor het werk van de collega’s die politieke wetenschappen hebben uitgebouwd als academische discipline.

De VPW heeft drie ereleden:

1. prof. em. dr. Els Witte, voor haar baanbrekend werk inzake de politieke geschiedenis van België en haar inzet voor het interdisciplinair sociaal-wetenschappelijk onderzoek,
2. prof. em. dr. Wilfried Dewachter, voor zijn inzet zowel voor de vereniging voor politieke wetenschappen, als voor het tijdschrift Res Publica, 
3. prof. em. dr. Luc Huyse, voor zijn inzet voor de maatschappelijke uitstraling van de politieke wetenschappen, en zijn belangrijke rol in het maatschappelijk debat.

VPW Twitter Feed

kalender
December 2021:
10th edition 'Belgium: State of the Federation'

links
NKWP ABSP